Video
Analyses

Een goede zwemtechniek is de basis voor elke wedstrijdzwemmer zeker in deze leeftijdsgroep. Om de juiste techniek aan te leren en/of te verbeteren maken we veel gebruik van de camera’s (video-analyses). SportstarZ werkt hierbij samen met het InnoSportLab en WinnerCam. Dat zijn dezelfde systemen waar ook onze nationale toppers gebruik van maken. Er is dus veel aandacht voor zwemtechniek waarbij tijdens vijf-daagse de Summer Camps en TalentZ camps alle zwemslagen uitvoerig worden behandeld. In het voor en najaar zijn er ook specials met de focus op starten en keren.

SportstarZ maakt van verschillende systemen gebruik, afhankelijk van locatie en type kamp. Tijdens de trainingen worden de opnames met de zwemmers besproken. Ouders en zwemmers krijgen de opmerkingen van de trainers na afloop toegestuurd. De video-analyses staan direkt in de persoonlijke cloud.

100%
Vakantie !

Het is vakantie dus naast elke dag een behoorlijke portie trainen is er ook ruimschoots gelegenheid voor andere activiteiten. Sommige activiteiten doen we met z’n allen, maar uiteraard is ook er ook voldoende gelegenheid om even lekker te kletsen met je (nieuwe) vrienden en vriendinnen, even bijkomen in het zonnetje van de training of een boek lezen. Het recreatieprogramma is afhankelijk van de gekozen week.

Zoals gezegd bestaat SportstarZ Swim Camp niet uit alleen zwemmen. Het kamp biedt ook een recreatie programma geheel aangepast aan doelgroep en locatie.

Alle groepen zullen aangepast aan de leeftijd ook wat meer serieuze activiteiten op het programma hebben. Workshops over voeding, mental training, of techniek. Uiteraard worden aan de hand van de video-opnames je techniek geanalyseerd en besproken. Altijd erg populair zijn de landtrainingen gegeven door Nederlandse topzwemmers.