FAQ
veel gestelde vragen:

Ik weet niet zeker of een SportstarZ kamp geschikt is voor mijn kind?

Ons trainingsprogramma is geschikt voor competitieve wedstrijd sporters die gewend zijn meerdere keren per week te trainen. Tijdens onze zwemkampen trainen YoungstarZ gemiddeld 3 a 4 uur per dag, JuniorstarZ gemiddeld 4 a 5 uur per dag en TalentstarZ meer dan 5 uur per dag. (inclusief droogtrainingen). Verder zijn de (recreatieve)activiteiten gericht op de zwemsport. Dit vraagt om veel enthousiasme voor de zwemsport, een stevige basisconditie en veel doorzettingsvermogen.

Wat zijn de in-/uitcheck tijden?

Twee weken voor aanvang van het kamp ontvangt u de voucher met daarin de belangrijkste informatie waaronder een paklijst en routebeschrijving. Ook leest u in de voucher de definitieve tijden; hoe laat de deelnemers worden verwacht voor het kamp en hoe laat ze de laatste dag weer opgehaald kunnen worden.

Ter indicatie kunt u de volgende informatie gebruiken:

Check in eerste dag tussen 8:00 uur 09:30 uur / check-out laatste dag rond 16:30 uur.

Let op: deze tijden zijn indicatief en kunnen per kampweek variëren, let daarom altijd goed op de definitieve tijden die u middels uw voucher twee weken voor aanvang van het kamp ontvangt!

Ik kom samen met een vriend/vriendin, kunnen we dan samen in een groepje?

Natuurlijk is het extra gezellig om samen met een bekende naar het SportstarZ kamp te komen, er zijn dan ook meer dan genoeg leuke dingen om samen te ondernemen.

Wij willen graag het beste uit jouw zwemprestaties halen. Daarom delen we zwemgroepen in op leeftijd en niveau, we kunnen hierbij niet altijd rekening houden met vriendjes of vriendinnetjes. Als je jouw voorkeur aangeeft tijdens het boeken dan doen we wel ons uiterste best te zorgen dat je samen (of dichtbij) op een kamer slaapt, dat is natuurlijk wel zo gezellig!

Wat moet ik meebrengen, hoe werkt het met kostbaarheden?

Kostbaarheden liever thuis laten! Het meebrengen van kostbaarheden is altijd voor eigen risico. Geld heb je in principe niet nodig. Het kamp is all inclusive.

Mijn kind spreekt geen Nederlands, kan mijn kind dan toch mee op kamp?

Wij hebben jarenlange ervaring met het aanbieden van trainingskampen aan (buitenlandse) deelnemers die veelal geen Nederlands spreken. Training en begeleiding wordt dan aangeboden in het Engels. Andere talen zijn vaak ook mogelijk. Onze ervaring leert dat ook jonge anderstaligen vaak goed kunnen meekomen tijdens trainingen en activiteiten door simpelweg voorbeelden te volgen. Hiervoor is het belangrijk dat uw kind gemakkelijk contact maakt en vragen durft te stellen indien nodig.

Met wie en wanneer kan ik belangrijke aanvullende bijzonderheden rondom mijn kind bespreken?

Wij stellen het zeer op prijs als u bijzonderheden van uw kind doorgeeft tijdens uw boeking. Op deze manier is de gehele crew vooraf goed geïnformeerd. Tevens wordt uw kind gekoppeld aan zijn/haar mentor voor de week. Deze mentor is eerste aanspreekpunt voor uw kind en houd de zwemmers in zijn/haar mentorgroepje gedurende de week extra in de gaten. Mocht u nog aanvullende informatie betreffende uw kind willen bespreken dan kan dat tijdens de incheck met de desbetreffende mentor. Tevens staat de supervisor u na de (veelal drukke) incheck graag te woord.

Mijn kind gebruikt medicatie, wie helpt hierbij?

De mentor zal, samen met de supervisor, uw kind ondersteunen met zijn/haar medicatie. De mentor kan de medicatie voor uw kind in bewaring nemen en hem/haar hieraan helpen herinneren. Enige zelfstandigheid van uw kind is wel vereist, SportstarZ kan in geen geval verantwoordelijk worden gehouden voor onjuist gebruik.

Zie ook “Met wie en wanneer kan ik belangrijke aanvullende bijzonderheden rondom mijn kind bespreken?

Mijn kind heeft heimwee, hoe gaat de leiding van SportstarZ hiermee om?

Wij doen er alles aan om een vertrouwt en veilig gevoel voor uw kind te creëren. Onze trainingskampen zijn leuk maar intensief, vooral als zwemmers vermoeid raken steekt heimwee soms de kop op. De ervaring leert dat contact met het thuisfront gevoelens van heimwee vaak versterkt, daarom kiezen wij ervoor uw kind voor zover mogelijk zelf te motiveren, gerust te stellen of te troosten. Gaat het niet dan zullen wij niet twijfelen contact op te nemen en samen naar een oplossing te zoeken.

Onze supervisor is 24/7 bereikbaar via het noodnummer dat op uw voucher wordt gecommuniceerd en zal nooit twijfelen contact met u op te nemen indien nodig.

Ik vind het fijn om tijdens een kamp telefonisch contact met mijn kind te hebben, wanneer kan dit?

Wij willen graag dat deelnemers bezig zijn met de sport, leuke activiteiten of elkaar. Bovendien willen mobieltjes nogal eens kwijtraken, kapot gaan of frequent opgeladen moeten worden. Daarom bewaart de supervisor alle mobieltjes veilig tot de belmomenten. De exacte momenten worden tijdens het welkomstwoord gecommuniceerd. Bellen is uitsluitend met eigen mobieltjes.

Onze supervisor is 24/7 bereikbaar via het noodnummer dat op uw voucher wordt gecommuniceerd en zal nooit twijfelen contact met u op te nemen indien nodig.

Speciaal dieet, kan hier rekening mee worden gehouden?

Diëten / allergieën kunnen tijdens de inschrijving worden doorgegeven, doorgaans zal de cateraar hier rekening mee houden. In sommige gevallen is aanvullende voeding vereist, als u dit vooraf meld dan kunt u dit gerust aan uw kind meegeven. De procesmanager kan dit indien nodig (koud)bewaren.

Kan SportstarZ een trainingsstage voor onze vereniging organiseren?

Wij hebben jarenlange ervaring met het verzorgen van trainingskampen exclusief voor verenigingen uit binnen- en buitenland. Reis, verblijf, badwater in- of exclusief begeleiding, allemaal mogelijk op aanvraag. Meer informatie over onze groepsreizen? Klik hier.

Ik heb ingeschreven maar heb geen bevestigingsmail ontvangen.

Je moet binnen 2 minuten automatisch een bevestiging per mail ontvangen. Wellicht staat onze mail in uw spam/junk box, controleer deze en zet ons email adres in uw contactlijst.

Soms is er een typefout gemaakt bij het invullen van het e-mail adres.

Het kan ook voorkomen dat u tijdens de inschrijving gebruik heeft gemaakt van de brouwserpijlen of 15 minuten niets heeft gedaan, in dat geval is de inschrijving geannuleerd. (time out).

Maak in alle gevallen dan een nieuwe inschrijving. Mocht er onverhoopt toch een dubbele inschrijving zijn gemaakt zullen wij dit herkennen en 1 boeking verwijderen.

Wanneer moet ik de kampkosten betalen?

In de bevestigingsmail die u binnen twee minuten na inschrijving per mail ontvangt wordt u gevraagd een eerste termijn van 45% per omgaande te voldoen. 45 Dagen voor aanvang van het kamp moet u  de tweede termijn van 55% hebben voldaan.

Inschrijvingen worden behandeld in volgorde van betalingen. Bij te late betaling is de kans aanwezig dat het kamp van uw keuze inmiddels is volgeboekt.

Welke betaal mogelijkheden zijn er?

Zodra u heeft ingeschreven krijgt u een betaallink naar Ideal / MisterCash / Bancontact / Sofortbanking eCommerce. Indien geen van deze opties mogelijk is dan is “bank to Bank” een optie. Neem in dit geval via het contactformulier contact met ons op voor de betaal informatie.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij. Geen probleem stel uw vraag bij voorkeur via het contactformulier. U krijgt z.s.m. bericht op uw vraag. Kan uw vraag niet wachten neem dan tijdens kantoor uren telefonisch contact met ons op. Heeft u tijdens een kampweek een vraag, kijk dan op de voucher voor het telefoonnummer van de supervisor.

FAQ instagram

Volg ons tijdens het kamp ook op Instagram @sportstarzswimcamp

meer informatie, mail ons. Info@ sportstarz.nl