10 Redenen om te kiezen voor SportstarZ

 

 1 Begeleiding van top zwemmers & trainers


2 Veel persoonlijke aandacht


3 Techniek analyse met behulp van onderwateropnames


4 Trainen in de mooiste zwembaden van Europa


5 Betere prestaties door de combinatie van trainen en fun


6 Het eerste professionele zwemkamp van de Benelux


7 Naast zwemmen een spannend recreatieprogramma


8 Op alle locaties vol pension, dus nergens meer omkijken naar


9 Trainen op eigen niveau , Summer Camp of TalentZ Camp


10 Officieel partner KNZB

 

Zwemkamp

Prestaties komen met plezier

In onze visie is het belangrijk dat je plezier moet hebben in je sport. Alleen als je plezier in de zwemsport hebt, heb je kans op succes. Dus naast serieus trainen is er ook genoeg tijd om nieuwe zwemvrienden te maken en staan er natuurlijk veel leuke recreatieve activiteiten op het programma. SportstarZ is er voor elke jonge wedstrijdzwemmer die het beste uit zichzelf wil halen.

De zwemmers die aan onze zwemkampen meedoen worden betere zwemmers door een combinatie van technische en fysieke training. Onze visie is erop gericht dat de basis van de zwemsport techniek is. Op jonge leeftijd is het van groot belang dat de juiste techniek goed wordt aangeleerd. De Europese zwemopleidingen zijn van hoog niveau, maar het ontbreekt vaak aan tijd en mogelijkheden om het maximale uit de training te halen. Tijdens onze Summer Camps ligt het accent op het verbeteren van de techniek van de zwemslagen, bij de 3-daagse voor- en najaars Specials ligt de focus echter meer op het starten, keren en stroomlijnen.

   

Persoonlijke aandacht

Onze trainingsprogramma’s worden met veel zorg samengesteld. Er is veel aandacht voor zwemtechniek waarbij tijdens de Summer Camps alle zwemslagen uitvoerig worden behandeld. Bij SportstarZ werken we samen met topzwemmers en trainers die op het (inter)nationale podium veel ervaring hebben opgedaan. Om optimaal training te kunnen geven hebben we een ruime begeleidingsgroep, hierdoor zijn er veel mogelijkheden voor individuele aandacht. Met een verhouding begeleider : zwemmer van maximaal 1:7 (talentZ 1:6) ontvangen de zwemmers optimale coaching in alle aspecten van het wedstrijdzwemmen. De totale omvang van de groep kan variëren van 20 tot maximaal 45 deelnemers per week. SportstarZ traint volgens de meest recente trainingmethodiek van het wedstrijdzwemmen. 

 

Video analyses

In samenwerking met het nationaal trainingscentrum en swimlab van Eindhoven kunnen wij met behulp van de modernste apparatuur de zwemslagen analyseren en verbeteren. Deze methodiek passen wij toe zowel in Eindhoven als op onze andere locaties. Op locaties buiten Eindhoven maken we gebruik van mobiele videoapparatuur. Lees meer over video analyses

Op het droge

   

Bij het moderne wedstrijdzwemmen komen ook andere aspecten kijken. De deelnemers krijgen droogtraining met core stability oefeningen en door middel van leerzame en leuke spelletjes komt ook de mentale training aan bod.

Vakantie!

Al onze zwemkampen zijn all-inclusive, voor eten, drinken en overnachten is gezorgd, deelnemers hoeven nergens naar om te kijken. Bij SummerstarZ zorgt SportstarZ ook voor het vervoer per vliegtuig en bus. Zoals gezegd prestaties komen met plezier. Naast het zwemmen gaan we dus ook allerlei leuke dingen buiten het zwembad doen, het is uiteindelijk wel vakantie! Wat we precies gaan doen hangt af van de locatie waarvoor je kiest. Wil je meer weten over het programma kijk dan bij recreatie & fun